
Doğalgaz Tesisatı Nedir?
Doğalgaz tesisatı; binaların ya da yapıların ısınma ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan ısınma sistemine verilen isme denir. Doğalgaz ısıtma sistemi Türkiye’de en yaygın kullanılan sistemdir ve sıcak su ihtiyacını da karşılar.
Doğalgaz Tesisatı Kimler Tarafından Yapılıyor?
Doğalgaz tesisatı, ilgili belediyeden onaylı iç tesisat yetkili firmalar aracılığıyla yapılabilir. Doğalgaz dağıtım şirketi;
- Binaya kadar gelen doğalgaz hattı yoksa, hattın size ulaşmasını sağlar.
- Bağlantı için uygun iç tesisat projesi hazırlanması ve tesisatın kurallara uygun olarak döşenmesini denetler.
- Doğalgaz aboneliğiniz boyunca size gaz tedarik eder, yani her ay fatura oluşturarak size doğalgaz satışı yapar.
Doğalgaz Tesisatı Nasıl Yapılır?
Doğalgaz tesisatı yapmak için firmamız doğalgazı; evlere, iş yerlerine, fabrikalara kullanılabilir bir aşamaya getirerek sunar. Uygulama müşteri memnuniyeti göz önünde bulundurularak projeye uygun şekilde ve kaliteli malzemelerle birlikte, teknik donanımlı ve sertifikalı ustalarımız tarafından nihai tüketiciye anahtar teslimi yapılır.
Gaz açma yetki belgesine sahip mühendislerimizin hazırlamış olduğu projeler, yetki belgeli teknisyenlerimiz tarafından temiz bir çalışma, estetik görünüm ve müşterilerimizin istekleri göz önünde bulundurularak hayata geçirilir.

DOĞALGAZ TESİSATI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
%95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır.
Doğalgaz tesisatı ev ve iş yerlerinin ısınma ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan ısınma sistemine verilen isimdir.
Doğalgaz tesisatı, doğal gaz şirketinden onaylı olan yetkili tesisat firmaları tarafından yapılır.
Konusunda uzman mühendislerin yapacağı keşif sonrasında evinizin cephesine, konumuna ve bina yalıtımınıza göre odalarınızın ısı kaybı değeri hesaplanarak evinize en uygun radyatör ve kombileri belirliyoruz.Bu çözümler esnasında bütçeniz ve görüşlerinizi dikkate alarak size özel fiyat teklifimizi belirliyoruz.
Sokağınızda doğal gaz dağıtım şirketinden hat bağlantısı talep edilir. Talep halinde tüketiciye doğal gazı ulaştırmak dağıtım şirketinin görevidir. Bu işlemin yapılması için bağlantının teknik açıdan mümkün olması gerekir.
Gaz boru bağlantıları yanmaya karşı emniyetli olmalıdır. Gaz boru bağlantılarının taşıyıcı kısımları (kelepçeler, konsollar) yanmayan malzemeden yapılmalıdır.Gaz boruları, ulaşılması güç kapalı hacimler içinden, söz gelişi kanal vb geçirilmemelidir.
Tüm tesisat elemanları sızdırmazlık ilkesine riayet edecek şekilde uygulanmalı, amacına uygun plastik esaslı sızdırmazlık malzemeleri ile sızdırmazlık macunu kullanılmalı, tüm malzemeler TS EN 751-2 standardına uygun olmalıdır. Gaz taşıyıcı borular çelikten yapılmalı, bu borular binaya gerektiği durumlarda kolayca ulaşılabilecek ve müdahale edilebilecek bir noktadan girmelidir. Ana gaz boru ve vanasının darbe görmeyecek şekilde monte edilmiş ve muhafaza altına alınmış olması gerekir.
Endüstriyel Doğal Gaz Tesisatı Sistemleri, Genellikle sanayide kullanılmaktadır. Doğalgaz, yer kabuğunun derinliklerinde bulunan fosil temellir bir tür yanıcı petrol türüdür. Doğalgazın büyük bir kısmı metan gazından oluşmaktadır. Doğalgazın metan gazı dışındaki bileşenleri ise etan, bütan ve propan gazlarıdır. Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı, sanayi tarzı kullanılan binalar için yapılmaktadır. Endüstriyel Doğalgaz tesisatı, konut dairelere yapılan doğalgaz tesisatı sistemlerinden farklı olarak çok daha büyük çaplıdır.
Doğalgaz Bina Bağlantı Hattı,yetkili tesisatçının görev ve sorumluluğu servis kutusundan başlayıp en son cihaz bağlantısına kadar olan gaz boru hattıdır.
Bina girişindeki ana kesme vanasından başlayarak sayaç girişlerindeki vanalara kadar olan boru hattına “ana kolon tesisatı” adı verilir. Kolon tesisatlarında kaynaklı bağlantı zorunludur.